dijous, 8 d’octubre del 2015

INFOGRAFIA DELS PROFESSORS DEL SEGLE XXI

La Infografia és una eina molt útil per transmetre la informació de manera visual i clara facilitant, així, la seva comprensió. Aquesta eina té un ús molt divers i ampli ja que es pot utilitzar en qualsevol àmbit professional, tant educació, com presentacions d'empreses, de productes, etc. 

La següent infografia té l'objectiu de sintetitzar les diferents capacitats que ha de reunir un professor/a del segle XXI mitjançant la combinació d'imatges i conceptes clau. La nostra creació mostra les diferents competències i habilitats com si fossin un camí que s'ha d'anar realitzan fins arribar a l'objectiu propossat, ser un professor creatiu i innovador que empri metodològies més dinàmiques i, així, transformar la forma d'aprenentatge dels nens i nenes. 


Paraules clau: Infografia, comprensió, capacitats, forma d'aprenentatge. 

dimarts, 6 d’octubre del 2015

PROFESSORS DEL SEGLE XXI

En l’actualitat encara hi ha alumnes que no son capaços de finalitzar els seus estudis bàsics. Aquest fet es produeix per una baixa motivació derivada per l’ús d’unes metodologies més tradicionals i que no s’adapten als nous contextos i necessitats dels alumnes. Davant d’aquesta situació els docents també tenen una gran responsabilitat ja que, des del nostre punt de vista, els professors/res del segle XXl haurien de reunir una sèrie de capacitats: ser versàtil, innovador i creatiu amb les metodologies emprades, fer-se entendre, escoltar activament i tenir una actitud assertiva a l’aula. 

Fent referencia a l’alumnat, aquests són els encarregats de regular el seu propi aprenentatge guiats i acompanyats pel seu professors/a. Durant aquest procés d’aprenentatge, els/les alumnes han d’aprendre a treballar en equip i a resoldre els problemes que poden sorgir. També és el redisseny dels espais educatius per poder-se adaptar als canvis metodològics que s’estan produint. Alguns d’aquests canvis són la incorporació de noves formes d’aprenentatge com per exemple els MOOCS, Flipped classroom, Mobile learning, Game-based learning, Mons virtuals i ABP





Paraules clau: Professor del segle XXI, Capacitats, Noves formes d'aprenentatge.